2011-ben végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán mint néptáncművész. A koncertvizsgánk után egy héttel már a Magyar Állami Népi Együttesnél táncoltam, de az itt eltöltött három hónapos próbaidőm után úgy gondoltam, más vizekre eveznék és más műfajban próbálnám ki magam. Ekkor jött a képbe Eger és a GG Tánc Eger. Évadról évadra sikerül megújulni, folyamatos fejlődésben tartanak a színházi elfoglaltságaim. Ezek mellett számtalan előadásban vettem részt, melyek a Pinceszínház és az Agria Nyári Játékok szervezésében valósultak meg. 2017-ben volt lehetőségem a Szegedi Szabadtéri Játékokon dolgozni. 2017-től az Eszterházy Károly Egyetem gyakorló iskolájában vagyok moderntánc tanár.

Mit szeretsz Egerben?
Az itt eltöltött csaknem 10 évem alatt, számtalan lehetőségem volt, hogy több oldalról megismerjem a várost. És éltem is a lehetőségekkel. Több kedvenc helyem is van itt, amelyek mind-mind egy kedves pillanat emlékét őrzik számomra. Szeretem a “kis város” jellegét Egernek, mindenki ismeri a másikat, vagy csak ismerős valahonnan, és akarva akaratlanul is kedvesek vagyunk mi egriek egymással. Már a kezdetektől otthonomként tekintek rá.

Mindig elmosolyodom mikor egy hosszabb út után megérkezem Egerbe. Nem tudom miért, szeretek itt lenni.

Mit szeretsz a színházban?

A színház a második otthonom itt Egerben, nagyon sok szállal fűződöm hozzá. Minden egyes részét szeretem a színháznak, ahogy készül egy darab, ahogy mindenki hozzáteszi azt amiben a legjobb és ebből születik meg egy előadás. Minden nap más és más, nincs két ugyanolyan nap, mindig is úgy tartottam, hogy olyan szakmát sikerült választanom, amire nem kell úgy tekintenem mint egy munkára. Én nem dolgozni megyek, sokkal inkább csak játszani és táncolni.

Melyik az a szerep, amire valaha is a leginkább vágytál?

Szerencsésnek érzem magam, mert az itt eltöltött évek alatt rengeteg lehetőséget kaptam szerepformálásra. Ezek között voltak táncos főszerepek és mellékszerepek, kisebb-nagyobb színészi feladatok. Mindegyik másért volt izgalmas és más szinten tudtam fejlődni bennük. Nincs kimondott szerepálmom, minden egyes alkalommal magával ragad a színpad, bízom benne, hogy még sok alkalmam lesz színpadra állni és belebújni egy-egy karakter bőrébe, legyen az egy herceg, vagy egy 3. inas.

Mi számodra a legfontosabb emberi tulajdonság?

Az őszinteség. Két pont között a legrövidebb út az egyenes. Szeretem ha egyenesek az emberek egymással…

Ha nem táncművész lennél, akkor…

El sem tudom képzelni mivel foglalkoznék, ha nem ezzel. Hálás vagyok az égieknek, hogy erre a pályára kormányozták az életemet. Ugyanakkor, úgy gondolom, nincsenek véletlenek, így vagy úgy, biztos hogy színház közelbe kötöttem volna ki.

Mi a kedvenc idézeted?

“Every path is the right path. Everything could’ve been anything else and it
would have just as much meaning.” – “Valamennyi út a jó út. Minden lehetne bármi más is, de ez semmit nem von le az értékéből.” Tennessee Williams

GALÉRIA

E darabokban láthattuk

ELŐADÁSOK

Beethoven V.

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza vagy…

Bolero

A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás véletlenszerűen született.

Diótörő – Családi cirkusz

Ki ne ismerné Csajkovszkij csodálatos muzsikáját, melyben álom és valóság kapcsolódik össze egymással, hogy időtlen utazást teremtve, egyfajta határtalan térbe lebegtesse a zeneköltemény hallgatóit.

IN_TIME - GG Tánc Eger

IN_TIME

Magány, vágy, szerelem, testiség, erőszak, hatalom, kiszolgáltatottság, birtoklás, őszinteség,képmutatás…

János vitéz

A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt.

Montmartre-i ibolya

Montmartre, századforduló. Makacs álmodozók, kültelki énekesnők, kóbor múzsák, csupaszív végrehajtók, felfedezés előtt álló művészek és fanyar mecénások…

Rigó Jancsi

Élet vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk.

Sisi

Sisi, a magyarok királynéja

A GG Tánc Eger a 2020/2021-es évadban táncszínpadra fogalmazza a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő életét.

Tizenkét hónap

Előadásunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen fontosak a természet szabta szabályok, hogyan és miként tudjuk magunkat erősítve fölhasználni az évszakok váltakozásából eredő, szokásainkat, hagyományainkat is meghatározó betartható rendet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése