Gioele Del Santo
1998-ban születtem az olaszországi Montepulcianóban. Iskoláimat is itt végeztem. 2017-ben az Amerikai Egyesült Államokban, az “Atlantic City Ballet” társulatánál dolgoztam. 2018-ban visszamentem Olaszországba és a Bellini Ballet együttesét erősítettem. 2019 őszétől vagyok tagja a GG Tánc Egernek.

Mit szeretsz Egeben?

Nagyon szeretem Eger központját a Páduai Szent Antal-templommal (ahogy mindenki ismeri: minorita templom) és az óriáskerékkel. Meglátogattam az egri várat is és szerintem nagyon szép.

Mit szeretsz a színházban?

Nagyon szeretem a színház építészetét, különösen kívülről.  De, amit a legjobban megbecsülök, az az ott dolgozók és a hozzáértésük.

Melyik az a szerep, amire valaha is a leginkább vágytál?

Az egyik kedvenc szerepem a “Diótörő herceg”, de szeretem William Forsythe és Jiří Kylián valamennyi koreográfiáját is.

Mi számodra a legfontosabb emberi tulajdonság?

A következetesség és a mások iránti tisztelet.

Ha nem táncművész lennél, akkor…

Ha nem táncművész lennék, valószínűleg sportpályán dolgoznék, mert szeretek midenféle sportot.

Kedvenc idézeted?

“Life is a long lesson in humility”.

GALÉRIA

E darabokban láthattuk

ELŐADÁSOK

Beethoven V.

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza vagy…

Bolero

A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás véletlenszerűen született.

Diótörő – Családi cirkusz

Ki ne ismerné Csajkovszkij csodálatos muzsikáját, melyben álom és valóság kapcsolódik össze egymással, hogy időtlen utazást teremtve, egyfajta határtalan térbe lebegtesse a zeneköltemény hallgatóit.

János vitéz

A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt.

Montmartre-i ibolya

Montmartre, századforduló. Makacs álmodozók, kültelki énekesnők, kóbor múzsák, csupaszív végrehajtók, felfedezés előtt álló művészek és fanyar mecénások…

Rigó Jancsi

Élet vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk.

Sisi

Sisi, a magyarok királynéja

A GG Tánc Eger a 2020/2021-es évadban táncszínpadra fogalmazza a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő életét.

Tizenkét hónap

Előadásunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen fontosak a természet szabta szabályok, hogyan és miként tudjuk magunkat erősítve fölhasználni az évszakok váltakozásából eredő, szokásainkat, hagyományainkat is meghatározó betartható rendet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése