Kelemen Dorottya Ágnesnek hívnak és Budapesten születtem 1991 február 25-én. Tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetemen végeztem néptáncművész szakon, majd modern tánc pedagógusként szereztem mesterdiplomát. 2011 augusztusában lettem a Gárdonyi Géza színház tánctagozatának, a GG Tánc Egernek a táncművésze, majd 2017 szeptemberétől az asszisztensi feladatokat is én láttam el. Legemlékezetesebb szerepem a 2016/17-es évadban bemutatott, Velekei László által koreografált Anna Karenina című táncjáték címszerepe volt. Anna sokoldalú és drámai karakterének megformálása mellett külön öröm volt számomra, hogy tagozatvezetőnkkel, Topolánszky Tamással táncolhattam egy színpadon. Az eddigi pályafutásom legnagyobb kihívását az idén bemutatott, Roberto Galván által koreografált Beethoven V. című darabunkban alakított szerepem jelenti. A kék hölgy megformálásához olyan érzeteket, érzelmeket kellett megszülettetnem, amelyekhez egyik, eddig általam átélt érzés sem volt hasonlítható.

GALÉRIA

E darabokban láthattuk

ELŐADÁSOK

Beethoven V.

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza vagy…

Bolero

A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás véletlenszerűen született.

IN_TIME - GG Tánc Eger

IN_TIME

Magány, vágy, szerelem, testiség, erőszak, hatalom, kiszolgáltatottság, birtoklás, őszinteség,képmutatás…

János vitéz

A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt.

Rigó Jancsi

Élet vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk.

Tizenkét hónap

Előadásunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen fontosak a természet szabta szabályok, hogyan és miként tudjuk magunkat erősítve fölhasználni az évszakok váltakozásából eredő, szokásainkat, hagyományainkat is meghatározó betartható rendet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése