Martina Tizzi
1999-ben születtem az olaszországi Arezzóban. Az iskolám elvégzése után több projektben is dolgoztam szülőhazámban, majd 2017-től az Atlantic City Balett együttesénél dolgoztam, az Amerikai Egyesült Államokban. 2019-től vagyok a GG Tánc Eger táncművésze.

Mit szeretsz Egerben?

Nagyon tetszik, hogy ez egy vidéki város, nem kaotikus, csendes. Szeretem még a várat, a Dobó István teret és a termálfürdőket.

Mit kedvelsz a színházban?

Nagyon szeretem magát az épületet, de mindenekelőtt a színház belsejében zajló dolgokat: a jelmezeket, a díszleteket, a fényeket, a zenét stb. – minden tökéletesen összehangolt.

Mi számodra a legfontosabb emberi tulajdonság?

Az őszinteség, együttműködés, barátságosság és kedvesség.

Ha nem táncművész lennél, akkor…

Azt hiszem, tornatanár vagy valami utazással kapcsolatos dolgom lett volna, mivel imádok utazni és új helyeket felfedezni.

Mi a kedvenc idézeted?

“Nothing worth having comes easy.”

GALÉRIA

E darabokban láthattuk

ELŐADÁSOK

Beethoven V.

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza vagy…

Bolero

A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás véletlenszerűen született.

Diótörő – Családi cirkusz

Ki ne ismerné Csajkovszkij csodálatos muzsikáját, melyben álom és valóság kapcsolódik össze egymással, hogy időtlen utazást teremtve, egyfajta határtalan térbe lebegtesse a zeneköltemény hallgatóit.

János vitéz

A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt.

Sisi

Sisi, a magyarok királynéja

A GG Tánc Eger a 2020/2021-es évadban táncszínpadra fogalmazza a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő életét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése