A színházi világ kóstolgatását Egerben, az 1975-ben alakult Agria Játékszínben kezdte 1983-ban gazdasági vezetőként. A szabadtéri színpad nem csak nyári előadásokat vitt színre, hanem az iskolai tanévek alatt diákszínpadi előadásokat is prezentált, miután az akkor még Miskolchoz tartozó Gárdonyi Géza Színházat épp felújították.

1985. január elsejével indult újra Heves megye színháza, befogadó-, bemutató színházzal, bábszínházi és nyári tagozattal.

A Gárdonyi Géza Színház Egerben dolgozó műszaki és adminisztrációs dolgozóiból, az addig amatőr Harlekin báb együttesből és az Agria Játékszínből szerveződött újra Eger színháza. Befogadott előadásokat, de évi két kötelező bemutatót előírásszerűen vittek színre.

A befogadó színházi jelleg miatt szoros kapcsolatot alakított ki más színházakkal, budapesti és vidéki színházakkal egyaránt. A létszámot folyamatosan fejlesztették és így 1987/88-as évaddal elindult a társulattal rendelkező színház a városban, három tagozattal: a kőszínházi, a harlekin Bábszínház és az Agria Játékok, mint nyári feladat. Gazdasági igazgatója volt a színháznak 1997. márciusi elmeneteléig.

Fentiekből adódik, hogy társulatépítő és alapító tag.

A 2001/2002-es színházi évadtól visszajön, először gazdasági tanácsadó majd ügyvezető igazgató. Ez utóbbi beosztásban fejezte be színházi tevékenységét nyugdíjba vonulása miatt 2006. november 30-val.

 

Munkáját 2007. március 15-én Bánffy Miklós díjjal jutalmazták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése