1972-ben születtem Budapesten. 1991-ben a Magyar Táncművészeti Főiskolán néptáncművészi végzettséget szereztem. Még abban az évben szerződtem a Szegedi Balett társulatához Imre Zoltán meghívására. 1992-ben magántáncosi minősítést kaptam. Alapító tagja vagyok az 1993-ban a megalakult Szegedi Kortárs Balettnek, amelynek 2001-ig voltam vezető táncművésze.

2001-2006 között a Grazi Operaház balettegyüttese, a Tanz Graz szólistájaként, 2004-től a Royal Academy of Dance grazi intézetének kortárstánc-tanáraként, valamint az Austrian Youth Balett állandó koreográfusaként és mestereként tevékenykedtem.

2005-ben táncelméleti szakírói diplomát szereztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

2006-ban hazatértem Magyarországra, és öt éven keresztül az Experidance Román Sándor Tánctársulatának táncmestereként dolgoztam.

2008-tól oktatok a Magyar Táncművészeti Egyetemen modern táncot, jelenleg egyetemi docensként. 2010-ben modern táncpedagógusi diplomát szereztem. 2017-ben a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett művész-szak mesterképzésén szereztem újabb diplomát.

2011 augusztusától vezetem az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatát, a GG Tánc Egert.

A Magyar Táncművészek Szövetségének elnökségi tagja, a Táncművészeti Bizottságnak tagja, az Előadóművészi Jogvédő Iroda jogdíjbizottságának tagja vagyok.

Eddigi munkámat számos egyéb elismerés mellett 2008-ban Harangozó Gyula-díjjal,  2019-ben pedig Érdemes művész kitüntetéssel ismerték el.

Előadásai koreográfusként színházunknál
  • Balázs Béla – Bartók Béla: A fából faragott királyfi (táncjáték; a GG Tánc Eger produkciója, 2011.)
  • Moulin Rouge (táncjáték a GG Tánc Eger produkciója, 2013.)
  • Szaffi (társkoreográfus: Vári Bertalan; a GG Tánc Eger produkciója; 2014.)
  • A cigánybáró (társkoreográfus: Vári Bertalan; a GG Tánc Eger produkciója; 2014.)
  • Verdi: Traviata (táncjáték; koreográfia: Topolánszky Tamás, Fodor Zoltán; a GG Tánc Eger és az Inversdance közös produkciója, 2016)
  • Emberi tragédia (táncjáték, a GG Tánc Eger produkciója, 2018.)
  • Játszótér (táncmese, a GG Tánc Eger produkciója, 2018. )
  • Magyar rapszódia (táncjáték, a GG Tánc Eger produkciója, 2019.)
  • Bolero ( ökobalett, a GG Tánc Eger produkciója, 2020.)
  • P.I. Csajkovszkij: Diótörő koreográfusa ( társkoreográfus: Györfi Csaba) a GG Tánc Eger és a Nagyvárad Táncegyüttes koprodukciója, Szigligeti Színház Nagyvárad 2020. )

Ahol közreműködött...

ELŐADÁSOK

Beethoven V.

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza vagy…

Diótörő – Családi cirkusz

Ki ne ismerné Csajkovszkij csodálatos muzsikáját, melyben álom és valóság kapcsolódik össze egymással, hogy időtlen utazást teremtve, egyfajta határtalan térbe lebegtesse a zeneköltemény hallgatóit.

IN_TIME - GG Tánc Eger

IN_TIME

Magány, vágy, szerelem, testiség, erőszak, hatalom, kiszolgáltatottság, birtoklás, őszinteség,képmutatás…

János vitéz

A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt.

Montmartre-i ibolya

Montmartre, századforduló. Makacs álmodozók, kültelki énekesnők, kóbor múzsák, csupaszív végrehajtók, felfedezés előtt álló művészek és fanyar mecénások…

Rigó Jancsi

Élet vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk.

Sisi

Sisi, a magyarok királynéja

A GG Tánc Eger a 2020/2021-es évadban táncszínpadra fogalmazza a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő életét.

Tizenkét hónap

Előadásunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen fontosak a természet szabta szabályok, hogyan és miként tudjuk magunkat erősítve fölhasználni az évszakok váltakozásából eredő, szokásainkat, hagyományainkat is meghatározó betartható rendet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése