Tatabányán született 1960. október 19-én. 1979-ben érettségizett a tatabányai Árpád Gimnáziumban. 1984-ben színészként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Simon Zsuzsa osztályában. Színészi pályáját Debrecenben, a Csokonai Színházban kezdte. 1987-től az egri Gárdonyi Géza Színház művésze. 2015-ben a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Édesapám mérnök, a bátyám mérnök, édesanyám az orvosi pálya felé terelgetett, így lettem színművész. Kicsit messze estem az almafától. Gyermekkori álomból negyvenéves kaland kerekedett.

Exupéry írja A kis hercegben: „a beszéd csak félreértések forrása”, milyen igaz. A következő életemben jazz zongorista lennék szívesen, örömmel töltenék el egy napot Keith Jarrett (édesanyja: Kuzma Irma!) társaságában, ő a legnagyobb. Mindenem a zene, egész nap szól.

Legszívesebben Olaszországban vagy Görögországban élnék. Delphoiban olvasható „Gnóthi szeauton”, Ismerd meg önmagad. A bajok akkor kezdődnek, amikor valamivel többnek, vagy kicsivel kevesebbnek gondoljuk magunkat, mint amik vagyunk valójában.

Gyűlölöm az igazságtalanságot, még akkor is, ha én követem el.

József Attila szavaival: „Csak az olvassa versemet, ki ismer engem és szeret, mivel a semmiben hajóz, s hogy mi lesz, tudja, mint a jós..”

Főpróbahéten az segít ellazulni, ha jó a darab, a rendező és a szereposztás. Na meg néhány pohár remek vörösbor.

Kedvenc könyvem: Eckhart Tolle: A Most hatalma.

Emlékezetes szerepeim
  • John Cassavetes: Férjek – Gus
  • Peter Shaffer: Equus – Martin Dysart
  • Karl Wittlinger: Ismeri a tejutat? – Orvos
  • Kocsis István: Tárlat az utcán – Gauguin
GALÉRIA

Idén itt láthatjuk

ELŐADÁSOK
Montmartre-i ibolya

Montmartre-i ibolya

Montmartre, századforduló. Makacs álmodozók, kültelki énekesnők, kóbor múzsák, csupaszív végrehajtók, felfedezés előtt álló művészek és fanyar mecénások…

Rigócsőr királyfi – Gárdonyi Géza Színház

Rigócsőr királyfi

A sok-sok muzsikával, kacagtató helyzetekkel megtűzdelt mese hamisítatlan, klasszikus lelkületbe bújtatott, ám friss gondolatokkal átitatott világba röpíti a közönséget, ahol a váratlan fordulatok ellenére – mint már tudjuk – minden jó, ha jó a vége…

Süsü, a sárkány

Vajon miért szeretjük annyira ezt a kedvesen esetlen, csupaszív sárkányt, akitől csak akkor rettegnek az emberek, ha nem ismerik fel benne a hatalmas, mindent fölülíró szeretetet?

Tizenkét hónap

Előadásunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen fontosak a természet szabta szabályok, hogyan és miként tudjuk magunkat erősítve fölhasználni az évszakok váltakozásából eredő, szokásainkat, hagyományainkat is meghatározó betartható rendet.

Warrenné mestersége

A nagy vagyonok körül gyakran titkok lappanganak, de mint tudjuk, nehéz akármit örökre titokban tartani, a rejtélyekre rendszerint fény derül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése