Tatabányán született 1960. október 19-én. 1979-ben érettségizett a tatabányai Árpád Gimnáziumban. 1984-ben színészként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Simon Zsuzsa osztályában. Színészi pályáját Debrecenben, a Csokonai Színházban kezdte. 1987-től az egri Gárdonyi Géza Színház művésze. 2015-ben a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Édesapám mérnök, a bátyám mérnök, édesanyám az orvosi pálya felé terelgetett, így lettem színművész. Kicsit messze estem az almafától. Gyermekkori álomból negyvenéves kaland kerekedett.

Exupéry írja A kis hercegben: „a beszéd csak félreértések forrása”, milyen igaz. A következő életemben jazz zongorista lennék szívesen, örömmel töltenék el egy napot Keith Jarrett (édesanyja: Kuzma Irma!) társaságában, ő a legnagyobb. Mindenem a zene, egész nap szól.

Legszívesebben Olaszországban vagy Görögországban élnék. Delphoiban olvasható „Gnóthi szeauton”, Ismerd meg önmagad. A bajok akkor kezdődnek, amikor valamivel többnek, vagy kicsivel kevesebbnek gondoljuk magunkat, mint amik vagyunk valójában.

Gyűlölöm az igazságtalanságot, még akkor is, ha én követem el.

József Attila szavaival: „Csak az olvassa versemet, ki ismer engem és szeret, mivel a semmiben hajóz, s hogy mi lesz, tudja, mint a jós..”

Főpróbahéten az segít ellazulni, ha jó a darab, a rendező és a szereposztás. Na meg néhány pohár remek vörösbor.

Kedvenc könyvem: Eckhart Tolle: A Most hatalma.

Emlékezetes szerepeim
  • John Cassavetes: Férjek – Gus
  • Peter Shaffer: Equus – Martin Dysart
  • Karl Wittlinger: Ismeri a tejutat? – Orvos
  • Kocsis István: Tárlat az utcán – Gauguin
GALÉRIA

E darabokban láthattuk

ELŐADÁSOK

Süsü, a sárkány

Vajon miért szeretjük annyira ezt a kedvesen esetlen, csupaszív sárkányt, akitől csak akkor rettegnek az emberek, ha nem ismerik fel benne a hatalmas, mindent fölülíró szeretetet?

Warrenné mestersége

A nagy vagyonok körül gyakran titkok lappanganak, de mint tudjuk, nehéz akármit örökre titokban tartani, a rejtélyekre rendszerint fény derül.

Liliomfi

Liliomfi

Szigligeti Ede – Mészöly Dezső – Aldobolyi Nagy György:Liliomfi cselvígjáték Örökzöld! Tavasz – nyárelő – Balatonfüred – Badacsony- fiatalság – vándorszínész-lét – szerelem. Félreértések – egymásra találások – bújócska. Vidámság – érzelmes/szomorú búbánat – tréfa – kacagás. Amikor újraolvastam a darabot, s eldöntöttem, hogy belevágok e szívet melengető, már filmről és színházból is jól ismert…

Csínom Palkó

Csínom Palkó

Kevesen tudják, hogy a híres dalban említett Csínom Palkó és Csínom Jankó nem két kuruc vitéz, hanem a dalt éneklő vitéz lovairól van szó.

Rokonok

Rokonok

Móricz Zsigmond:Rokonok társadalmi dráma Egy magyarországi kisváros – Zsarátnok – polgármestere, a hivatali dolgozók, bankárok, polgárok, hétköznapi emberek e történet szereplői. Ez a kisváros lehetne a világ, vagy Európa bármely szegletében, mégis, nem véletlen, hogy Móricz Magyarországra helyezte Zsarátnok városát. Már a település neve is sok mindent elárul. Zsarátnok. A hamu alatt lappangó, felületén már…

A férjvadász

A férjvadász

Ki lőtt? Kire? Mikor? Miért? Hogyan tovább? Férj volt, van, lesz! De ki lesz az?! Kezdődhet a férjvadászat!

Két úr szolgája

Két úr szolgája

A jómódú Federigo Rasponi, akinek Pantalone a lánya, Clarice kezét ígérte, meghal párbajban egy Florindo nevű ifjú által. Clarice és szerelme, Silvio, azonnal eljegyzik egymást. Ám ekkor beállít Truffaldino, s bejelenti kint várakozó urát, Federigo Rasponit!

Zrínyi 1566

Zrínyi 1566

1566. szeptember 7. Véget ér Szigetvár ostroma. Mindössze három várvédő marad életben. Köztük Cserenkó, aki később megírta a szigetvári ostrom hiteles történetét.

A didergő király

A didergő király

A magány cudar egy lakótárs. Dideregni kezd tőle az ember, és folyton takarózna, melegedne. De nem tud. Nincs annyi takaró.

Tárlat az utcán

Tárlat az utcán

Miért érdemes ma, 2016-ban a Vincent van Gogh drámájával méltóképpen foglalkozni? A Vincent van Goghéval, aki művész és prédikátor volt egy személyben? És a Paul Gauguin drámájával, aki Vincent van Goghnak éppen az ellentéte volt, de nemcsak legfőbb ellenfele, de legjobb barátja is tudott lenni?

Hamlet

Hamlet

Újra és újra elolvasva a művet, a szövevényes érzelmi – politikai – hatalmi szenvedélyekkel átszőtt cselekményívből egy színházi értelemben is kivételes figura alakja bontakozik ki előttem.

Héthavas gyermekei

Héthavas gyermekei

Kitárul a legendák kapuja, elkezdődik a történet a Héthavas alatt… Itt élnek színjátékunk hősei, a „hunmaradék” székelyek abban az időben, amikor a keresztény szellem erkölcsi értékei győzik meg a pogányt az új hit emberibb arculatáról.

Ismeri a tejutat?

Ismeri a tejutat?

Miről is szól ez a darab? Útkeresésről, magányról, kitaszítottságról, arról, hogy ember lelke tele van félelemmel és bizonytalansággal. De szól a reményről, a hitről, az erőről, az optimizmusról is.

József és a színes szélesvásznú álomkabát

József és a színes szélesvásznú álomkabát

A József-legenda megzenésítésének ötlete állítólag egy kollégiumi szobában született meg, ahol Andrew Lloyd Webber és alkotótársa, Tim Rice rátaláltak erre a drámai fordulatokban gazdag ószövetségi történetre.

Görgey

Görgey

Görgey Artúr tábornok személye, a nevéhez kapcsolódó világosi fegyverletétel, az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc nemzeti gyászba fordulásában neki tulajdonított szerep, az „ítélet, vagy felmentés” ma is ellentmondásokkal teli.

Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia

Talán a legismertebb és legtöbbet játszott Shakespeare mű. Számtalan színpadi változat, film, musical, balett- és táncjáték dolgozta fel a veronai szerelemesek történetét.

Légy jó mindhalálig

Légy jó mindhalálig

Nyilas Misi kisdiák szorgalmasan tanul a híres debreceni kollégiumban. Ő a legjobb tanuló! Mikor szegénységben élő szüleitől pakkot kap, diáktársai nem csak az összes ennivalót, de még a csizmakenőcsöt is felzabálják előle.

Az öreg hölgy látogatása

Az öreg hölgy látogatása

A komédia: a kétségbeesés kifejezése” – írja egy tanulmányában Dürrenmatt. És valóban – a minden művét komédiaként aposztrofáló szerző – kétségbeejtő helyzeteket mutat számunkra, igen szórakoztató módon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése