Káin és Ábel

A kezdet és a vég. Az Úr akarata. A teremtés kezdete, az első emberpár, Ádám és Éva. A kísértés, majd kiűzetés a paradicsomból. Felsejlik a kezdet és az anyaméhben már hadakozó fiakban, Káin és Ábel történetében körvonalazódik a vég, a soha nem lankadó egymásnak feszülés, testvérgyilkolás.

Gyertyafény keringő

Siegfried Geyer – Robert Katscher:GYERTYAFÉNY KERINGŐ zenés vígjáték két felvonásban Fordító: Szántó Armand A Gyertyafény keringő, a húszas évek egyik legkedveltebb slágere, ebben a zenés vígjátékban csendült fel először, hogy elinduljon világhódító útjára. Bejárta Európát, majd áthajózott a tengerentúlra, hogy meghódítsa Amerikát. Ugyanakkor a darab, a békeidők kedvenc rekesz és nevetőizmokat dolgoztató alkotása. Főbb szereplői,…

Vesztett éden

Egressy érett drámaíróként robbant be a hazai irodalmi és színházi életbe. Színművei többnyire zárt, szűk terekben játszódnak, boldogulni vágyó, érzékeny lelkű álmodózókról. Fráter Erzsébetet is mélyről fakadó szenvedélyek mozgatják, Madáchot is, aki beleszeret, rajongás, szerelem, büszkeség és szenvedély hatja át.