Jacob és Wilhelm Grimm meséje alapján színpadra írta: Szőke Andrea

Az ördög három aranyhajszála

mesejáték

a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója
Jankó, az egyszerű parasztgyerek, megszületésekor ígéretes, egyben hihetetlen jóslatot kap: hamarosan nagy-nagy gazdagság éri, és még a király lányát is megkapja feleségül.

Így kezdődik egy kalandos történet…és még hogy folytatódik! Mert az „itt a vége fuss el véle” még nagyon messze van. Addig még igen rögös utat kell bejárnia szegény fiúnak! Rablókkal, különös figurákkal kell találkoznia, hogy Grabancról, a csupa kóc ördögfattyáról ne is beszéljünk… Akinek ha nem szerzi meg a bozontjából a három csillogó aranyhajszálat, oda a boldogság! Nos, elég az hozzá, hogy ebben a mesében nem elég egyszerű szerencsefiának lenni. Szükség van itt még bátorságra, kitartásra és kacskaringós észre is! És persze nem árt egy kis segítség sem… pláne ha a főhős ezt a gyerekektől kapja!
A Grimm testvérek klasszikusnak számító meséjét már sokféleképpen földolgozták. Érthető is, hisz a főhős fordulatos kalandjai a mai gyermekek, számítógépes látványvilághoz, pörgő jelenetekhez szokott képzeletét is képes elvarázsolni, úgy tud értéket közvetíteni, hogy közvetlenségével, egyszerűen csak belopja magát a hallgatóság gondolataiba. Eközben, a benne szereplő érdekes emberi karakterek, számos érzelmes- és humoros helyzet megformálói lehetnek, a bejárt helyszínek egy igazán színes mesevilág megteremtésére adnak lehetőséget.
Az interaktív elemektől pedig nem csak hogy ismerőssé válik a mese, hanem egyszerűen egy saját történetté…

Bemutató: 2016.11.08.

GALÉRIA
SZEREPLŐK

Kovács Dániel
Gulyás Buda
Nagy Adrienn
Szél Anikó
Baranyi Péter
Fehér István

A Zenei Felvételben Közreműködött: Ifj. Gelencsér János (Hegedű, Cimbalom)

SZÍNLAP

JátéktérBaráth Zoltán
DíszletDósa Csilla
JelmezKovács Tímea
ZeneOkos Tibor
ÜgyelőHódosi Ildikó
RendezőasszisztensLázár Rita
RendezőBaráth Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése