Visky András:

MEGÖLTEM AZ ANYÁMAT

I Killed My Mother (Tiramisu)

Identitásjáték tizenhét jelentben

A darab valóságalapját egy igaz történet adja. Bernadett, aki Irén, de Judit szeretne lenni, a 80-as évek Romániájának kegyetlen árvaházi körülményei között arra keresi a választ, hogy ki is ő? Kik a szülei, kitől mit örökölhetett, és egyáltalán miért kitaszított?

A közös árvasorban ismeri meg Csipeszt aki a barátja, szövetségese és társa lesz. Ő tanítja meg a kővé változtatás rituáléjára, mely tulajdonképpen menekülés a valóság elől. A játék véresen komoly és Bernadett életben maradásának feltétele. Ezzel lehet száműzni Soha országába mindazokat az embereket akik fájdalmat okoztak. Nincs aki ne hordozna magában köveket, azaz tetteket, arcokat, mondatokat, bántásokat melyeket ő idézett elő és olyanokat is melyeket elszenvedett.

Csipesz az, aki a szeretet erejével segít helyrebillenti az egyensúlyt jó és rossz megítélésében és mint védőangyal végigkíséri Bernadett életét a földön és azután is, azután is, azután is…

A darab szereplői olyanok, akiket nem angyalként látunk a világban, hanem kényelmetlen jelenlétként, akik élesen metszett tükröt tartanak elénk. A lelkiismeretünkre apellálva felelőssé tesznek bennünket embertársaink sorsának megértésében, befolyásolásában és elfogadásában.

GALÉRIA
SZEREPLŐK

Bernadett Sata-Bánfi Ágota
Csipesz Radvánszki Szabolcs

SZÍNLAP

Rendező Sata Árpád
Díszlettervező Bényei Miklós
Jelmeztervező Molnár Gabriella
A rendező munkatársa Katona Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése