Szolnokon születtem, ott kezdtem el az általános iskolát, majd  2010-ben átkerültem a Magyar Táncművészeti Egyetemre, klasszikus balett szakra, amit 2019. júniusában sikeresen elvégeztem. 2019. augusztusától vagyok a GG Tánc Eger táncművésze.

Mit szeretsz Egerben?

Elsősorban azért szeretem Egert, mert annak ellenére, hogy kicsi, rengeteg gyönyörű látnivaló van, illetve történelmileg is igen jelentős város Magyarország számára.

Mit szeretsz a Színházban?

Azért szeretem a színházat, mert nem találkoztam még olyannal, aki nem jószándékú vagy kedves, tele van jólelkű, segítőkész emberekkel, ezért örömmel tölt el, ha bemegyek az épületbe.

Melyik az a szerep, amire valaha is a leginkább vágytál?

Mivel nemrégiben kezdtem pályafutásom, ezért még nem sok tapasztalatom van abban, hogy milyen szerepet táncoltam volna el, viszont volt olyan táncelőadás a GG Tánc Eger történetében, amelyekben nagyon szívesen részt vettem volna, ilyen volt például a TopolánszkyTamás által koreografált Magyar rapszódia, amelyet viszont volt szerencsém betanulni, így eltáncolhattam benne Erkel Ferenc szerepét.

Mi számodra a legfontosabb emberi tulajdonság?

Az őszinteség és a tolerancia. Ha választanom kellene, ezeket mondanám, de számomra az a fontos, hogy korrektek legyünk egymással, mert bármiről is legyen szó, munkáról vagy magánéletről, ha tisztelettel bánunk a másikkal, akkor lehet csak igazán jó kapcsolatokat teremteni.

Ha nem táncművész lennél, akkor…

Ha nem táncművész lennék, akkor valószínűleg séfnek készültem volna, hiszen mindig éreztem, hogy nekem van valahol, a lelkem mélyén egy olyan álmom, hogy egy díjnyertes éttermet vezessek.

Mi a kedvenc idézeted?

Nekem nincs kedvenc idézetem, ugyanis próbálom az életemet – a körülményekhez képest – a saját elképzelésem szerint irányítani!

GALÉRIA

E darabokban láthattuk

ELŐADÁSOK

Beethoven V.

Beethoven V. szimfóniájának kezdő hangjaiban a sors pörölycsapásai hangzanak fel, ám lehetne e négy hang a citromsármány éneke, háborús idők győzelmi himnusza vagy…

Bolero

A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás véletlenszerűen született.

Diótörő – Családi cirkusz

Ki ne ismerné Csajkovszkij csodálatos muzsikáját, melyben álom és valóság kapcsolódik össze egymással, hogy időtlen utazást teremtve, egyfajta határtalan térbe lebegtesse a zeneköltemény hallgatóit.

IN_TIME - GG Tánc Eger

IN_TIME

Magány, vágy, szerelem, testiség, erőszak, hatalom, kiszolgáltatottság, birtoklás, őszinteség,képmutatás…

János vitéz

A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt.

Montmartre-i ibolya

Montmartre, századforduló. Makacs álmodozók, kültelki énekesnők, kóbor múzsák, csupaszív végrehajtók, felfedezés előtt álló művészek és fanyar mecénások…

Rigó Jancsi

Élet vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk.

Sisi

Sisi, a magyarok királynéja

A GG Tánc Eger a 2020/2021-es évadban táncszínpadra fogalmazza a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő életét.

Tizenkét hónap

Előadásunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen fontosak a természet szabta szabályok, hogyan és miként tudjuk magunkat erősítve fölhasználni az évszakok váltakozásából eredő, szokásainkat, hagyományainkat is meghatározó betartható rendet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük

Hozzászólás elküldése